Incassoprocedure

Denkt u over een incassoprocedure? Een goede incassoprocedure biedt u een positief resultaat.

Debiteurenbeheer

Het klinkt misschien raar maar de beste incassoprocedure begint met een goed ingericht debiteurenbeheer. Dat betekend een goede overeenkomst, tijdige facturatie, algemene voorwaarden, herinneringen en ingebrekstelling. Een goede administratie is dus noodzakelijk.

Minnelijke Incasso

Als een goed debiteurenbeheer niet tot betaling leid is het verstandig om de vordering aan een incassobureau, gerechtsdeurwaarder of advocaat over te dragen. Allemaal hebben ze voor of nadelen maar het meest makkelijke is een incassobureau voor de minnelijke fase, daarom adviseren wij een incassobureau .
Nadat een goed uitgevoerd debiteurenbeheer niet tot betaling heeft geleid, dient u er goed aan de vordering over te dragen aan een incassobureau, advocaat of gerechtsdeurwaarder. Alle drie hebben zo hun voor en nadelen, echter het meest voor de hand liggend tijdens een incassoprocedure is gebruik te maken van een incassobureau voor de minnelijke fase.

Gerechtelijke Incasso

In de gerechtelijke fase wordt uw debiteur gedagvaard om voor de rechter te verschijnen. De incassoprocedure begint met een dagvaarding die alleen door een deurwaarder worden uitgebracht. Een incassobureau kan in de meeste gevallen zelfstandig, of anders in samenwerking met een advocaat, opdracht geven aan een deurwaarder om deze uit te brengen. Als er uiteindelijk een vonnis wordt uitgesproken wordt uw debiteur, als er geen sprake is van matiging, veroordeeld tot betaling van de hoofdsom, rente, (buiten) gerechtelijke incassokosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *