Kies een professioneel incassobureau

Oog voor beide partijen

Niemand vindt dit leuk: u heeft iemand geld geleend, een product verkocht of een dienst verleend en vervolgens wordt u niet betaald. In sommige gevallen zal u sneller een incassobureau of advocaat inschakelen dan in andere. Dit kan van verschillende factoren afhangen: hoe lang kent u deze persoon of partij al, is hij of zij tot nu toe altijd op tijd geweest met betalen? Stel dat de debiteur een vriend of familielid is. Dan bent u misschien iets meer geneigd om te wachten op uw geld. Duurt het u toch te lang, misschien omdat u zelf ook nodig de rekeningen moet betalen? Dan wordt het tijd voor een professioneel incassobureau. Eentje met oog voor beide partijen, zowel de crediteur als de debiteur.

Iedereen heeft baat bij samenwerking

Het kan heel makkelijk zijn om als crediteur, de partij die betaald moet worden, de zaak alleen van uw kant te bekijken. De debiteur moet betalen, heeft dat niet gedaan, en nu moet hij stevig worden aangepakt. Maar is dat in elk geval de juiste aanpak? En waarom betaalt deze persoon of partij eigenlijk niet? Het kan belangrijk zijn om het hele plaatje in beeld te brengen. Als we oog hebben voor de situatie van beide partijen, is een schuld misschien veel sneller opgelost en wel zo, dat beide partijen er baat bij hebben. De overheid focust hier ook steeds meer op. Het ministerie van SZW heeft op 21 februari aangekondigd dat ze een samenwerkingsverband brede schuldenaanpak start. Hiermee erkent de overheid dat een goede aanpak van schulden vraagt om een gezamenlijke inzet van alle betrokken partijen. Ze denken dat o.a. de juiste hulpverlening, samenwerking en het bestrijden van misstanden in de incassobranche effect zullen hebben op schuldenproblematiek. Wat kan u doen om te zorgen dat aan de ene kant uw uitstaande rekening(en) worden betaald, terwijl aan de andere kant de crediteur zo goed mogelijk wordt behandeld? Dit helpt al wat: schakel een professioneel incassobureau in.

Incasso-specialist én advocaat

Er zijn ook bedrijven die snappen dat samenwerking kan lonen. Bijvoorbeeld advocatenkantoren die ook actief zijn als incassobureau. Dit kan, zowel voor u als uw debiteur, een aantal voordelen opleveren. Deze incasso-specialisten, in dienst van een advocatenkantoor, zijn vaak zelf ook advocaten. Zij kunnen u door hun opleiding voorzien van het beste advies en zullen er alles aan doen om u, in uw situatie, zo goed mogelijk te helpen. Wilt u dus dat zij ook oog hebben voor de situatie van uw vriend of kennis? Maar wilt u wel dat er alles aan wordt gedaan om uw geld te krijgen? Zij vinden de juiste balans voor u. Het inschakelen van een advocatenkantoor betekent het inschakelen van heel veel ervaring op heel veel gebieden. Zij zullen dus precies weten hoe zij goed overleg moeten voeren tussen u en de debiteur. Heeft u dus helaas een vriend of kennis die een schuld bij u heeft uitstaan? Zorg er dan voor dat u niet zomaar een incassobureau kiest, ga liever voor een specialist met een juridische achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *