Incasso

20 verschillende incassobureaus

Er is geconstateerd tijdens huisbezoeken dat er gezinnen zijn die te maken hebben met wel 20 verschillende incassobureaus en deurwaarders. Er wordt dan ook geopperd om per adres één deurwaarder zich bezig te laten houden met de totale schuldenlast. Dit is een goed en vooruitstrevend idee. De overheid is tegenwoordig al bezig om zaken te reguleren door vorderingen te bundelen, zodat hiervoor minder deurwaarders nodig zijn. Het CJIB heeft een aantal kantoren hiervoor geselecteerd. Dit heeft dan ook het nodige stof doen opwaaien. Want er zijn ook overheids incasso’s zoals openstaande belastingschulden.

Deurwaarders bij dwangbevelen niet in beeld

Tijdens de betekening van dwangbevelen zijn deurwaarders al een tijdje niet meer in beeld. Dit wordt veroorzaakt omdat er gebruik gemaakt wordt van zogenaamde post dwangbevelen. Door de inzet hiervan is het mogelijk om beslaglegging te doen op het loon. Wilt u beslag leggen op eigendommen? Dit is mogelijk nadat er een hernieuwd bevel tot betaling is betekend. Er zijn vele incassobureaus en sommige zijn gelieerd aan deurwaarderskantoren terwijl anderen weer zelfstandig werken. Het is een mooi ideaal, alles onderbrengen bij één incasseerder, maar in de praktijk is dit moeilijk haalbaar.

Kies voor één incassobureau

Zoals u leest in dit blog zijn er vele incassobureaus die bij dezelfde adressen verschillende incasso’s uitvoeren. Dit is vaak onbegonnen werk. Zowel voor de mensen die schulden hebben als de deurwaarders. Wij raden dan ook aan, als u debiteuren heeft, één goed incassobureau in te schakelen. Zo houdt u de zaken overzichtelijk en hoeft u alleen maar te communiceren met één incassobureau. Neem ook uw tijd voordat u er één kiest, want zoals u weet: een goede voorbereiding is het halve werk.

Wat een incassobureau nog meer kan doen

Heeft u voortdurend last van debiteuren? Weet dan dat u ook een incassobureau kan inschakelen om de kredietwaardigheid van uw klanten te controleren. Het incassobureau kan de debiteurenadministratie en schuldbewaking uitvoeren. Zo kunt u zich richten op uw core business terwijl uw debiteuren hun incasso betalen. Een incassobureau kan uw debiteuren aanschrijven als het incasso ontvangen is. Als dit gebeurd is, kan er overgegaan worden tot het traject. Een incassobureau kan bijvoorbeeld om de 3 dagen uw debiteuren aanschrijven. Kies voor een goed en ervaren incassobureau om al uw werk met betrekking tot debiteuren uit handen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *