Verschil incassobureau en deurwaarder

Regelmatig merken wij dat er bij veel personen verwarring bestaat over de diensten van een incassobureau en dat van een deurwaarder. Veel mensen vragen zich af wanneer zij een incassobureau moeten inschakelen en wanneer het mogelijk is om diensten uit te besteden aan een deurwaarder. Beide zijn in staat om wanbetalers aan te sturen om tot betaling van een vordering over te gaan. Het verschil zit echter in de bevoegdheid. Zo kan een deurwaarder bevoegd zijn om beslag op onroerende zaken te leggen, om daarmee de debiteur te dwingen om tot betaling over te gaan. Deurwaarders kennen een wettelijke status om deze manier van afdwingen in te zetten, terwijl een incassobureau geen wettelijke status bezit. Een deurwaarder heeft echter wel een gerechtelijke uitspraak van een rechter nodig om beslag op onroerende zaken te leggen.

Incassobureaus

Een incassobureau kan worden ingeschakeld op het moment dat er geen gerechtelijk bevel van een rechter aanwezig is. Incassobureaus kennen effectieve middelen om debiteuren te bewegen om de betaling te voldoen. Wanneer u meer wilt weten over de incassodiensten van een incassobureau, kunt u contact opnemen met HQ incasso in Eindhoven. Wij informeren u graag over onze diensten en kunnen uw vorderingen op doeltreffende wijze innen bij uw debiteuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *